Het lichaam geeft als eerste antwoord. Als we onze geest tot rust brengen en luisteren naar wat ons lichaam ons wil zeggen, weten we meer over ons zelf. In de stilte ontstaat de wijsheid. Niet voor niets is het gezegde: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Lichaamswerk: werken met energie!

Het lichaam liegt niet. Het lichaam registreert en neemt waar.  Door oefeningen worden we ons zelf gewaar en bewust wie we zijn en waar onze blokkades zitten.  Daar waar ons hoofd ons op het verkeerde been kan zetten met onze verdedigingsmechanismen, zoals rationalisaties, is het lichaam ons betrouwbaarste instrument voor zelfkennis.

Mindfulness?

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is aan het eind jaren ’70 ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn. Hij combineerde inzichten uit de oosterse filosofie en westerse wetenschap met elkaar. Het is geen therapie en pretendeert niet mensen “te genezen”, maar het reikt technieken aan om stress en (fysiek) ongemak beter te hanteren. Onder Mindful zijn, verstaan we opmerkzaam en aandachtig zijn in het hier en nu. Het omarmen van alles wat zich voordoet in je eigen leven. Zonder oordelen kunnen zijn. Bewust zijn van je gevoelens, gedachten en fysieke sensaties is een start. We zijn meer dan dat.

Wist u dat …

(intensief) bewegen uw brein jong houdt en intelligenter maakt? Er worden andere en nieuwe neurale verbindingen gelegd en de bestaande worden verstevigd. Dit gegeven vertaalt Banning Projects naar de inzet van passende en effectieve werkvormen in haar programma’s.
Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mensen en organisaties door hen in actie te brengen en in beweging te zetten. Zowel letterlijk als figuurlijk. Dit vanuit de overtuiging ‘rust roest’. Beweging maakt zaken vloeibaar. Om zaken in verandering te brengen is vitaliteit en gezondheid een basisvoorwaarde.

“Mens sana in corpore sano”

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”

‘Het lichaam geeft als eerste antwoord’

‘De kaart is niet het gebied’