Wat gebeurt er in een intervisie bijeenkomst?
De procesbegeleider, ook wel de facilitator genoemd, begeleidt het intervisieproces. Een professional heeft werkvraag. De facilitator bespreekt vooraf de groepsbijeenkomst met de persoon zijn of haar werk gerelateerde vraag en kiezen een geschikte intervisiemethodiek, die bijdraagt aan de oplossing van het vraagstuk.
Intervisie confronteert u met uw blinde vlekken in kennis, houding en kunde in de vorm van onontgonnen kennisgebieden en met preoccupaties over uw professionele rol. Vaak valt u dan terug in uw de comfortzone.
Het is een manier waarbij medewerkers een beroep doen op collega’s om mee te denken over persoons- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie. Er worden geen adviezen gegeven, maar wel meegedacht door middel van het stellen van helpende vragen. Zo kan de hulpvrager zelf inzicht krijgen en met behulp van zijn eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht krijgen op de ingebrachte problemen en hoe hierin te handelen (bron: wikipedia).
Intervisie helpt om de professional te ondersteunen in zijn werkvragen. U leert daarbij kritisch te kijken naar beter of anders werken en het functioneren met meer impact.
Banning Projects biedt supervisie en helpt u bij het organiseren, faciliteren en inzetten van intervisie en/of intercollegiale toetsing als ontwikkelinstrument.
Bel 06 24436370 of mail info@banningprojects.nl voor meer informatie.